Follow | Dashboard
HOME . INDAH


Monday, 8 April 2013 | 0 comments
Heyy , Assalamualaikum :( *kesat hidung .


Lamaa dah tak update blog nih rinduu mehh , Last pun update pasal *gadesdobi* patuh takde cerita sampai sekarangg kan ? Maaf ler , Den busy kebonaa sekarang ni :'( Sekarang pun selalu demam tak jadi , nak demam , dah batuk seseme siapp , last last elok balik . Alhamdulillah . Blog nih pun dah berhapak , barhabukk , Kena basuh bersih bersih nih , kena mop bagai . haha :D

RESULT ? OMG , Jangan laa tanya please , pleasee . Takpe laaa , Indah dapat 5B+ 2B 1D . semuaa B , satu jeh yang spoil kat situ , D ? Yeahh . D : Bahasa Inglish . Kantoi . Tapi selamat lulus .

Time amik result tuh , Indah tak cuak pun , Rasa happy sangat , Sampai sekolah ayah boleh parking betul betul depan dewan . Sebenarnya tak mau ayah ikut , Tak suprise laaa , Tapi dalam kereta dah ckp dgn ayah . 

me : Ayah , kalau akak dapat semua B , ayah marah ta ?
Ayah : Buat apa nak marah , dah kau dpat mcm tuh . bukan boleh ubah pun kalau ayah marah .
me : Thanks ayah , sayang ayah .

Dah smpai depan dewan , cuak la jugak na amik , Tapi boleh gaduh dengan Iskandar pulak berebut sapa na amik dulu , bengong punya IS . Dari f2 sampai f5 aku satu kelas dengan diaa . Ngek . Malas aku na bergaduh , aku g jalan jalan dekat sekolah cari ziraa , au dan seangkatan . Yeahh , I miss him :( Cari punya cari sekolah , Akhirnyaa jumpa . Tapi kan nampak someone laa , Yeah . Someone yang memang betul betul rinduu :( Tapi dia tak layan laa , Eh , pandang pun tak . It's Okayy . I'm okay nadh tanpa kau . 

Hug Hug ziraa , suruh ziraa temann amik result , Selamat cikgu ada lagi , kalau tak jenuh den kono poge dekat pejabat . Okay ,dah duduk . cikgu tanyaa ada hutang tak indah ? OMG ? Cikguu ~ saya mana ada hutang dengan sekolahh , sekolah je ada hutang dngan sayaa . HAHA :D gelak besar depn cikgu . Cikgu bagi result , aku suruh ziraa yang tengok . Cuak den na tengok dulu . Ziraa kata , INDAHHHH , Apa kau ? Semuaa B . Eh ? kau tengok betul betul , Eh ? 1D laa . apa ? BI . Fine , BI aku D , Selamat lulus , Cikgu ezry pesan dekat indah : Indah kalau ada org masuk minang , orang kayaa , kau amik jeh . nanti kalau sambung belajaa senang , takyah pakai duit makayah kau , Tapi kalau orang tuh biasa biasa je takyah amik . Jahat ohh cikguu ni . Takpelaaa nanti indah ngorat orang kayaa erk cikguu . Eh ? cikgu best tak kelas tahun ni ? Tak best pun . Kenapa ? mesti takde saya kan ? haha :D *Perasan . Dah gelak gelak dengan cikgu , then keluar , malas na cerita selapas tuh , kan jenuh korang bacaa , jemu pulak karangg :D Eh ? indah sempat amik gambar laa dekat sekolah harituhh . Jap eakk .

Tadaaaaa .....


Indah rancang dengan ziraa nak berjalan berduaa jeh , Tapi tiba tiba ziraa kata ada mirul , Okay , aku diam jelah , aku dah tahu apa yang jadi dekat aku . Dia jalan dengan mirul then aku sorang sorang , Daripada macam tuh baik aku jalan sorangg sorangg je . lantak dorang la nak terasa ke apa . Tapi seriusly , den teraso dengan hangpa . Cek diam je . lagi lagi malas hang kobar takmau balik rumah aku . hurm :( 


P:s : Tergantungkan ? sengaja . Indah dah tukaa lagu blog baruuu . jiwang jiwangg laa sekali sekala .

Tuesday, 1 January 2013 | 0 comments
Heyy . Assalamualaikum :( *aaacummmmm



Dah 15 hari indah jadi *Gades Dobi* hee :) Macam comeyy je kann . Tapi Alhamdulillah dah dapat kerja . takde laa duduk rumah depan pc je kann . haha :D Tahun ni kerja buat kali pertamaaanyaaa setelah hidup selama 17 tahun 2 bulan ini :) hee . Kerja indah ? Kerja lipat kain , jaga counter . dengar macam senang kan ? tapi indah je tahu betapa penatnyaaa . kejap ke depan kejap kebelakang . Alaahai , saba je tauu . 

Acecehhh , indah ada story tau . Tadi kan , indah kena marah depan mamat ni , alahai poyo gilerr , saba je laaa . selamat laa tak bergaduh mulut tadi , kalau tak , spek mata dia dah terbelah dua dahh . haha :D puihh . *mengelabahnyaa laaaa . *indah rinduuu *S* . Diamm tauu , jangan bagi tahuu diaaaa . 

Sejak kerjaa ni , indah rasa relayy macam tak ada gunaa je , indah busy , dia busy . Hampehhh -.- Sabaa je laaaa . Kalau ada jodoh maybe lama lagi laaaa relayyy indah . kalau takde jodoh . paham paham je laaa . Indah harapkan lelaki yang paham indah , yang ada masa dengan indah . itu je yang indah mintak . tak banyak sikit je .


Harituhh , indah ada pergi kendurii kawen dekat Pulau meranti je punn . haha :D engat kan dapat pergi time Crush kawen , tapi kerja pulakk  . makan hati sikit laaa . HAHA :D 

*Tadaaa , tahu tak cantek . comel je kann . ghahaha :D

Eh , Lupa pulak nak cakap . * happy new year 2013 * Indah dahh 18 tahun laaa . hehe :) Budak baru habis sekolah . Acecehhh , Nampak tak poyonyaa disitu . HAHA :D Now dah tahun baru azam pun kena laa baru kannn . walaupunn azam tahun lepas , tak tunai lagi , hahaha :D Azam tahun ni ? Hurm hurm hurmm . apa erk . Indah nak berazam nak cukup kan solat indah . Insyaallah . 

Bye , Good night . Take care okayy . Ily :)


Tuesday, 11 December 2012 | 0 comments
Heyy Aidza Ashikin Alias ,




Sayaa Rinduuu awak laa ekin :(








Banyak kan kenangan kita ? Ekin , aku harap kau tak lupaa kan aku tau . Weyhh , Sumpah aku cakap , aku sayang kau sangat . sangat ekin . sangat !

Heyy .




*imissthis picture :(




Heyy :D


MERDEKA ~


Akhirnyaa , masa yang ditunggu tunggu tiba jugak . Akhirnyaa , indah FREEDOM . haha :D best sangaaattt :D tak tahu na cakap apa dahhh .last sekolah  budak nih balik dengan indah .

                           
Zairatu azira <3

Kitaorang balik , tuka baju , siap siap then terus pergi ioi mall . Wahh . ini betul betul freedom . haha :D Kitaorang sampai sampai je terus serbu kfc , lapaa :( dari pagi tak makan , DM asramaa tutup , so , tekpaksa menahan lapanyaaa . Lepa makan tuh jalan punya jalan , kitaorang tengok wayang , Cerita LIFE OF PI . masing masing engat cerita english . kitaorang tengok sebab  ada 3D . hee ;) Masuk masuk , tuptap sekali cerita india dahh . haha :D masing masing diam . haha :D cerita tuh best , Tapi terkejut terkejut . padan muka orang depan indah tendang kerusi , maaf laa akak . haha :D



Dear Zyra , maybe benda yang kita buat ini takan berlaku lagi selepas ini , Haraplaa benda ini sebagai kenangan yang terindah buat kita berdua . aceceh , aku syaang kau laa . aku harap hubungan kawan kita sampai bila bila aminn . 

Sunday, 2 December 2012 | 0 comments


Heyy :) 


Minggu ni last paper . doakan sayaa okayy . harap harap boleh jawab dengan tenang . amin :) minggu ni jugak berakhir sekolah . hurm :( nak sekolah ,  tapi takna EXAM . boleh ? alahai ~ nanti mesti rinnduu sekolahh :( rinduu kawan :( rinduu pakcik guard :( rinduu acik DM :( sedihnyaa macam ni . 

Tapi nak buat macam mana , kita kena teruskan hidup :) chahyok indah ~ harap harap result aku bagus . aminn ~ 

Friday, 23 November 2012 | 0 comments
Heyy .

Saya tak kisah pon awak na cakap apa yang penting saya tak hipokrit macam awak .















Lalalalalalaalalalaa *ignore* this Update :/

Older Post