Follow | Dashboard
HOME . INDAH


Friday, 22 June 2012 | 0 comments



Hai *kesat hidung , seseme .

*tiup . Fuhhhhh , fuhhh  banyak sangat habukk , almaklum lahh , dah lama dah bukak blog nie :) kali nie nak cerita pasal apa erkk ? hm , banyak sangat benda nak luahkann . tapi takde ayat laa pulokkk . nak story pasal cuti 2 minggu laa .

Indah engat cuti kali nie boleh rehat . tapi sebaliknye . mula³ memang laa best kan , sebab baru balik dari Penang . main softball kebangsaan , cuti tuh ibu cadang nak balik kampung , so balik laa kampong johor 3 hari 2 malam . dekat sana macam biasa laa , lepak , makan , tidur . dekat johor pulak ayah dapat call , yang atok dekat perak saket . ayah buat keputusan nak balik besoknya .

Pendekan cerita , time dekat perak . ibu pulak dapat call yang atok dekat johor masuk hospital . fuhh , penat betol . dari utara ke selatan , pastuh patah balik utara . atok terukk , tak boleh minum pakai straw . makan bubur jeh . sebak kod tengok atok mcm tuh . Teringat time indah kecik , atok suka bawa indah jalan² , pergi kedai beli gula . bawa pergi kenduri . potong rambut indah . mcm² lagi laa . pastuh time indah form 3 atok kena strok belah kanan . kesian laaa tengokk , sebak jugak kadang-2 . 

Pastuh malam tuh , indah dengan ibu jaga atok dekat hospital , indah tak tidur langsung sebab takut atok nak air ke apa keh , dlam pukul 3 pagi tuh ibu ckp dia pening kepala sangat , bagi penadol , ibu kata tak lega langsung . indah bagi minyak angin , pastuh suruh ibu tido , dalam pukul 6.30 pagi indah dah tak tahan ngantuk giler , ckp dengan ibu . ibu suruh tido .bangun balik pukul 8.00 sebab doktor nak masuk cheak atok , ayah datang bawa ibu pergi wad kecemasan . cheak and cheak , jantung ibu ada masalah . hm , time tuh rasa macam nak tercabut jantung dengar . ibu kena tahan dekat wad . hm , time tuh rasa sebak giler , nak nanges tak boleh . malu laa choii nanges depan ibu . nanges belakang-2 dah laa . pastuh petang tuh ibu nak balik . doktor tak bagi . tapi ibu nak balik jugak . hm , time tuh tak tahu nak ckp apa dah , sebab doktor kata kalau ada apa-2 terjadi , diatas tanggungjawab sendiri . pergghh . time tuh tak tahu nak cakap apa dah . just tawakal je laaa .


dah smpai rumah atok , ayah ajak balik esok pagi , ayah kata , kitaorang adek beradik tak boleh buat ibu marah . tak boleh buat ibu penat . okay . kami ikut , tapi kadang-2 nakal jugak kami nihh . Really , indah sayang sangat dekat ibu . tapi tak reti nak cakap .




             250975_325022344241163_1523682988_n_large

Older Post | Newer Post